forbot
  • Vivio, Radosław Witek
  • Katalog wyrobów
  • Olej rycynowy

Olej rycynowy

Olej rycynowy
  • Olej rycynowy
Na stanie
Opis

Olej rycynowy, tzw. olej rącznikowy, to produkt roślinny, otrzymywany z nasion rącznika pospolitego. Jest bezbarwny i posiada gęstą konsystencję. Olejek rycynowy był już znany przed 4 tysiącami lat w Indiach i Egipcie. 

Zastosowanie oleju rycynowego jest bardzo szerokie. Możemy go znaleźć w wielu kosmetykach. Sprawdza się, jako składnik wielu odżywek do przesuszonych i zniszczonych włosów oraz paznokci. Bardzo dobrze się wchłania, dzięki temu jest uznanym składnikiem przy produkcji kremów, balsamów oraz innych produktów do pielęgnacji ciała. Olek rycynowy jest jednym z bardziej błyszczących olejów pochodzenia roślinnego, dlatego często dodawany jest do pomadek i błyszczyków. Kremom nadaje on śnieżnobiałą barwę, a mydłom delikatność. Polecany jest do zabiegów pielęgnacyjnych na brwi, rzęsy, włosy, paznokcie i dłonie.

 

Charakterystyki:
Rodzaj oleju roślinnego: Rycynowy
Informacje są aktualne: 30.08.2017

Więcej

Najniższa cena na Olej rycynowy w Brzozów (Polska) przedsiębiorstwo Vivio, Radosław Witek.